Jeugdlessen 2024

LTC Ruïne van Brederode is een gezellige familievereniging met zo'n 220 jeugdleden en 635 volwassen leden.

Lidmaatschap en tennisles gaan bij de jeugd samen:

8-persoonsgroep

Mini's (4 & 5 jaar) 30 min. les - zonder vrij spelen € 96,50
Benjaminjeugd (6 & 7 jaar)- zonder vrij spelen € 170,00
Basisschooljeugd (voor 1 okt 8 jaar) met vrij spelen € 198,00
Middelbare schooljeugd met vrij spelen € 210,00

6-persoonsgroep € 268,00 

Er is ook een lidmaatschap zonder les (competitie spelen is dan niet mogelijk) voor € 97,50 euro per jaar. Kun je toch lekker een balletje slaan wanneer je wilt!

2x trainen kan ook. Voor € 113,00 heb je extra les in een 8-persoonsgroep en voor € 170,00 in een 6-persoonsgroep!

Zie ons inschrijfformulier voor de tarieven.

Je kunt een formulier opvragen door een mail te sturen naar: info@tennisparkbrederode.nl.

Elk jeugdlid heeft les in groepen van 8 kinderen, indien nodig op 2 banen van een KNLTB gediplomeerde leraar. Het lesuur is 50 min. en er kan 10 min. zelfstandig worden ingespeeld. De 4 & 5 jarigen hebben 25+5 min les. De jeugdleden worden op leeftijd, speelsterkte en beschikbaarheid ingedeeld. Hierdoor ontstaan er homogene groepen die optimaal kunnen trainen. De trainingen zijn aangepast aan de leeftijd en wensen van de groep.

Voor de jeugd zijn er veel verschillende oefeningen met hulpmaterialen zoals ladders, pionnen, ringen, speciale ballen (rood, oranje, groen, geel), Z-balls, medicijnballen en linten. Hierdoor kan er dmv externe focus optimaal getraind worden. Ook de tactische kant van het tennisspel zal worden belicht, indien de spelers hier aan toe zijn.

Er worden lessen gegeven van 1 april tot begin september 2024 met uitzondering van de mei- en zomervakantie en feestdagen (Pasen, Hemelvaart en Pinksteren). In september spelen alle kinderen wedstrijden in de vorm van de clubkampioenschappen. Iedereen op zijn eigen niveau. Mini en 3/4 veld op 3 woensdagen en heel veld kinderen in een toernooischema te volgen op knltb.nl/toernooi.

Uitgevallen lessen door regen, vorst of extreme hitte worden helaas niet ingehaald. Het gehele seizoen is vol gepland. 

Competitie voorjaar 2024
Er zijn dit jaar ook bij de jeugd weer voorjaarscompetitieteams en zij zullen natuurlijk hoge ogen gooien! Opgeven voor de voorjaarscompetitie dient jaarlijks al voor 15 januari gedaan te worden. Meldt u uw kind na deze datum aan, dan is plaatsing helaas zelden mogelijk. Wanneer je geen plekje hebt kunnen krijgen in de voorjaarscompetitie, kun je altijd wel lekker meedoen aan de Haarlemse Jeugd Competitie, die meestal half juni van start gaat. Nadere info volgt tzt.

Wederom dit seizoen
Najaarscompetitie. Van half september tot half november spelen de teams op zondag (ochtend) jeugdcompetitie van 11 t/m 14 jaar of 11 t/m 17 jaar.

Evenementen 2024
Jaarlijks zijn er meerdere jeugdevenementen, zoals: mini en 3/4-veld wedstrijden, zaterdag interne competitie, Ouder & Kindtoernooi e.d.. Deze staan tzt op de website onder "jeugd"en "evenementen" vermeld. Inschrijven kan op het park op de inschrijflijsten bij de kantine of het winkeltje/Klephuis of door een mailtje te sturen naar jeugdtennis@gmail.com.

Seizoen 2024
Het zomer tennisseizoen loopt van 1 april tot en met 31 oktober 2024.

We starten op zondag 31 maart weer met het jaarlijkse Warming-Up Toernooi van 11:30 tot 13:00 uur. Wij hebben er heel veel zin in, jij doet toch mee?!

Ons winkeltje

We zijn in 2018 al Wilson dealer geworden en nu ook Prince dealer!

Goed materiaal is belangrijk! Op het park is een professionele tennisshop aanwezig. Hier krijgt u advies op maat en zijn de meeste rackets vrijuit te proberen op de baan. Ook schoenen en kleding zijn vanaf eind maart tot november volop aanwezig.

Merken: K-Swiss, Dunlop, Pro Kennex, Head, Prince, Babaolat, Wilson, Rucanor en Pacific.

Voor inschrijven of informatie kunt u mailen naar info@tennisparkbrederode.nl of vul hier hetcontactformulier in.

Tot op de baan!